Beeld VMY 1

Verken de magie van yoga

Op een veilige manier yoga leren beoefenen, op een manier die bij jou past

Als je nog geen of weinig ervaring hebt met yoga, dan heb je misschien geen flauw idee wat je nou precies staat te doen op de mat. Doe je het wel goed? Waar moet je op letten? Wat kun je doen als een houding je niet lukt? Geen zorgen, I’ve got your back!

In deze 3-delige online cursus krijg je inzicht in wat je allemaal kunt doen om het meeste uit je yogapractice te halen. Dit doe je op een manier die bij jou en jouw lichaam past. Zo kun je de effecten van yoga optimaal ervaren en sta je met meer zelfvertrouwen en kennis op de mat. Je weet wat je aan het doen bent, hoe je houdingen aan kunt passen aan jouw lichaam en voorkomt op die manier ook blessures. De cursus is speciaal voor mensen met weinig of geen ervaring met yoga om een mooie basis te leggen. Het is het vervolg op de online workshop Ontdek de magie van yoga (je hoeft die workshop overigens niet eerst te volgen voordat je deze cursus doet; het kan los van elkaar).

169,00

Over de inhoud van deze cursus

In de eerste les ontdek je wat yoga precies is en wat het voor je kan doen. Zowel op, als buiten de mat. Yoga is namelijk veel meer dan het doen van wat oefeningen op een yogamat. Het is een hele levensfilosofie. Je maakt kennis met het achtvoudig yogapad: de richtlijnen die de Indiase geleerde en filosoof Patanjali opstelde voor een gelukkig leven. Zo krijg je handvatten aangereikt om je leven te verrijken. Bij dit eerste deel zit een hatha yoga les (=milde vorm van yoga) van een uur, waarin veelvoorkomende houdingen tot in detail worden uitgelegd. Zo kun je op een rustig tempo de houdingen verkennen en weet je precies wat je moet doen. Aan het einde van deze les heb je het zelfvertrouwen en de zin om door te gaan met yoga.

In de tweede les gaan we aan de slag met een heel aantal praktische tips die je direct leert toepassen. We gaan technisch wat dieper in op yogahoudingen. Er zijn bij yoga een aantal ‘basisregels’: dingen waar je in het algemeen bij de meeste yogahoudingen op let, om jezelf niet te blesseren. Die basisregels leg ik je uit en ik geef er talloze voorbeelden en uitzonderingen bij. Je gaat het verschil ervaren tussen de oefeningen ‘goed’ en ‘fout’ doen en je doet een yang yin yogales (= de eerste helft van de les wat actiever, de andere helft heel rustig en ontspannen). Na het volgen van deze les sta je met meer zelfvertrouwen en kennis op de mat staat, wat je plezier en je vooruitgang zeker zal bevorderen.

In de derde les gaan we onderzoeken wat het gebruik van hulpstukken, oftewel: props, voor jou kan betekenen bij het beoefenen van yoga. Je leert hoe je yogahoudingen aan kunt passen met een yogariem, yogablok, bolster, kussens en dekens. Je weet dan hoe je jezelf optimaal kunt ondersteunen, uitlijnen, en wat je kunt doen als een houding je niet lukt. We doen hierbij een yin yogales: een hele rustige les waarbij je liggende/zittende houdingen 3 tot 5 minuten vasthoudt om je lichaam de kans te geven helemaal te ontspannen. Aan het einde van deze les heb je meer inzicht in wat je allemaal kunt doen om het meeste uit je yogapractice te halen, op een manier die bij jouw lichaam past, zodat je de effecten van de yoga optimaal kunt ervaren.

De lessen zijn online, on demand. In totaal heb je bijna vijf uur aan lesmateriaal waar je een half jaar toegang tot hebt.

Beeld VMY 2

“De cursus vind ik als introductie voor yoga erg prettig. Wat ik er zo fijn aan vind is dat ik zelf mijn tijd kan uitzoeken en ook dat het rustig wordt opgebouwd. Ik vind de lessen lekker rustig maar je voelt toch dat je bezig bent geweest. Ik zal de cursus zeker aanraden aan beginners.”

- Erica

Is deze cursus wat voor jou?

Ben jij op zoek naar meer rust en balans in je leven? Wil je je lichaam soepel maken of houden? Een leven leiden waar je voldoening uit haalt? Dan is yoga wat voor jou!

Het kan spannend zijn om de eerste stap op de yogamat te zetten. Om die drempel wat lager te maken, heb ik Verken de Magie van Yoga gemaakt.

Deze cursus is speciaal voor mensen die nog geen of maar weinig ervaring hebben met yoga. Ik leg alles op een eenvoudige en rustige manier uit, zodat je op je gemak kunt verkennen wat de mogelijkheden zijn in de houdingen en wat ze voor je doen.

Je legt een hele mooie basis, zodat je daarna op je eigen manier door kunt gaan met yoga. Zelfstandig beoefenen, online yoga, live lessen in een studio… Waar je na de cursus ook yoga beoefent: jij weet waar je op moet letten en hoe je de houdingen aanpast aan jouw eigen lichaam zonder je te blesseren.

Veelgestelde vragen

Elke les bestaat uit ongeveer een half uur theorie en een uur yoga. In totaal heb je bijna vijf uur aan lesmateriaal.

Je hebt een laptop of computer nodig om de lessen te kunnen bekijken en eventueel pen en papier om aantekeningen te maken. Voor de yogalessen is het fijn om comfortabele kleding aan te trekken waar je gemakkelijk in kunt bewegen. Het is aan te raden een yogamat te gebruiken, maar als je die nog niet hebt, dan kun je de yoga voor nu op een tapijt of kleed doen. Hou (bank)kussens en een dekentje bij de hand. Idealiter heb je een yogablok, een yogariem en een bolster, maar als je die niet hebt, volstaan een dik boek, een gewone riem of een riem van een badjes en een groot kussen ook.

Je hebt een half jaar toegang tot het lesmateriaal. Voldoende tijd dus om de cursus te doen en later nog eens dingen terug te kijken of de lessen nog een keer te herhalen. Na een half jaar vervallen je inloggegevens vanzelf.

Als je de workshop al hebt gedaan, dan zul je merken dat er enige overlap is met de eerste les uit deze cursus. De cursus gaat echter nog dieper in op de yogafilosofie en ik heb er extra’s aan toegevoegd, dus je leert sowieso nieuwe dingen en doet niks onnodig dubbel.

Heb je een andere vraag, stuur dan een e-mail naar danielle@vedanayoga.nl. Ik beantwoord hem graag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief