One day or day one

“Waar moet ik in vredesnaam beginnen?” Dat was het enige dat ik me af kon vragen. Ik had gigantische dromen. Ik wilde de yoga docentenopleiding doen, les gaan geven in yogastudio’s, mijn eigen bedrijf beginnen met een online leeromgeving en nog zoveel meer. Ik voelde een bruisend enthousiasme, maar ook… paniek. Blinde, misselijkmakende paniek. En daar liet ik mezelf bijna door ontmoedigen.

Ik voelde een blinde, misselijkmakende paniek

Gelukkig kon ik mezelf weer bijeen rapen en ik besloot deze prachtige quote van Paulo Coelho in gedachte te houden.

Als je jezelf altijd voor blijft houden dat je ‘op een dag wel dit en dat zou willen doen of worden’, dan komt er natuurlijk niks van terecht. Je moet ergens beginnen. Dus kies er vandaag voor om NU alvast stappen te zetten in het verwezenlijken van je droom. En als dat babystapjes zijn, is dat ook okee.

Babystapjes zijn ook okee

Terugkijkend hebben mijn dagelijkse stappen me uiteindelijk hier gebracht. Ja, het heeft bijna twee jaar geduurd. Maar nu ben ik niet meer ‘op een dag yogadocent met mijn eigen bedrijf en online leeromgeving’. Die ‘op een dag’ is vandaag. En dat komt doordat ik op die dag van blinde paniek besloot gewoon te beginnen.

Dus wat ga jij doen? Op een dag je droom verwezenlijken? Of is vandaag je eerste dag waarop je daar aan begint? You decide 😉

Schrijf je in voor de nieuwsbrief